Salainen neuleystävä 2008

Mistä on kyse?

Maailmalla on pyörinyt useita erilaisia salainen ystävä -rinkejä neulojille, esimerkiksi alkujaan amerikkalainen Secret Pal sekä pohjoismainen Nordisk hemmelig venn. Salainen neuleystävä on suomalainen vastine näille.

Salainen ystävä -ringin perusperiaate on yksinkertainen: jokainen osallistuja saa salaisen ystävän, jota tulee ilahduttaa ko. ringin säännöissä määritellyllä tavalla esimerkiksi erilaisilla yllätyslahjoilla. Lahjojen ja yllätysten lähettäjän henkilöllisyys selviää vastaanottajalle vasta leikin lopuksi, siitä siis nimi "salainen". Kunkin ringin säännöt riippuvat leikin järjestäjästä.

Emäntä

Salainen ystävä -rinki vaatii paitsi osallistujia myös emännän, joka pitää lankoja käsissään. Emäntä ei itse osallistu leikkiin, vaan hoitaa kaikki järjestelyasiat. Hän ottaa vastaan ilmoittautumiset, jakaa parit, kirjaa kun lahja tai esimerkiksi kirje on lähetetty ja kun se on kuitattu vastaanotetuksi, vastaa kysymyksiin jne. Salainen neuleystävä 2008-rinkiä emännöi Tiina Ristimäki. Emännän tavoittaa sähköpostitse osoitteesta tiina.ristimaki@nette.fi ja hänen bloginsa löytyy osoitteesta http://tuunaukset.vuodatus.net  

Säännöt

Salainen neuleystävä 2008 on leikkimielinen ja kaikkien osallistujien ilahduttamiseen tähtäävä salainen ystävä -rinki. Kierros on suunnattu lähinnä suomalaisille neulojille, mutta toki myös ulkomailla asuvat suomalaiset saavat osallistua.

Ringin kesto on 4 kuukautta, 2.2.08.-31.5.2008. Ilmoittautuminen on avoinna 25.1.2008 asti. Parit jaetaan 1.2.08., ja jokaiselle osallistujalle ilmoitetaan parin tiedot sähköpostitse 1.2.08. Kun ilmoittaudut mukaan, varaudu pysymään mukana koko neljän kuukauden jakso.

Emäntä pyrkii jakamaan parit niin, että jokainen lähettää yllätyksensä eri henkilölle kuin keneltä vastaanottaa omansa. Salaisen ystävän on tarkoitus pysyä salaisena leikin loppuun asti. Paljasta henkilöllisyytesi ystävällesi vasta toukokuussa viimeisen kirjeesi tai pakettisi yhteydessä!

Jokainen päättää itse kuinka muistaa salaista ystäväänsä ja mikä omaan budjettiin sopii: useita pieniä yllätyksiä, tai sitten lopuksi yksi iso paketti. Salaiselle ystävälle pitää kuitenkin kerran kuussa antaa jokin elonmerkki. Esimerkiksi postikortti, kirje tai anonyymiosoitteesta kirjoitettu hauska maili kelpaa. Jos vaikkapa työmatka suuntautuu ulkomaille, lähetä salaiselle ystävällesi kortti!

Joka kerta kun muistat salaista ystävääsi jotenkin, oli se sitten sähköinen postikortti tai iso paketti, ilmoita tästä emännälle! Mainitse myös, jos kyseessä on viimeinen lähetyksesi. Samoin joka kerta kun vastaanotat salaiselta ystävältäsi jotain, kerro emännälle. Näin kirjanpito pysyy kurissa, ja emäntä myös huomaa jos joku laiminlyö ystäväänsä. Ilmoita emännälle, kun olet paljastanut henkilöllisyytesi ystävällesi, niin emäntä voi pitää kirjaa myös siitä, mitkä parit ovat "valmiita".

Salaisesta ystävästäsi on myös hauska kuulla, että lahja meni perille, ja muista osallistujista on varmasti kiinnostavaa lukea kuinka kierros etenee. Laita siis mahdolliseen blogiisi tieto kun saat paketin. Blogittomuus ei kuitenkaan ole este osallistumiselle! Voit kirjoittaa viestin paketista emännälle, ja emäntä esittelee viikon mittaan tulleet Salainen neuleystävä -terveiset kootusti omassa blogissaan.

Jotta leikki pysyisi oikeudenmukaisena, varaudu käyttämään ringin keston aikana yhteensä noin 60 euroa plus postikulut salaisen ystäväsi ilahduttamiseen. Summa saattaa kuulostaa suurelta, mutta ei lopulta ole kuin 15 euroa kuussa+postikulut. Ohjesumma on annettu siksi, että kukaan ei kokisi panostavansa leikkiin enemmän kuin mitä siitä itse saa. Tarkoitus ei ole kilpailla siitä, kuka lähettää upeimmat lahjat, vaan nimenomaan miettiä saamiensa tietojen perusteella mikä salaista ystävää oikeasti ilahduttaisi!

Leikkiin pääsee mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeen tiedot menevät vain emännälle sekä salaiselle ystävällesi, niitä ei siis jaeta eteenpäin kenellekään muulle. Salainen ystäväsi päättelee vastaustesi perusteella, millaiset asiat sinua ilahduttaisivat. Mieti siis vastauksesi huolella.

Erityisen tärkeää on täyttää ilmoittautumislomakkeeseen oikeat yhteystiedot, sekä postiosoite että toimiva sähköpostiosoite. Emännän on saatava yhteys kaikkiin osallistujiin sähköpostitse!

Säännöt ovat tänä vuonna samat kuin vuonna 2006 jolloin rinkiä emännöi Kristel Nyberg .

EDIT: Editoin tuota ilmoittautumisaikaa eli ilmoittautua voi 25.1.08 asti. Lähden silloin reissuun ja minulla on junamatkalla hyvää aikaa lukaista ilmoittaumiset läpi ja jakaa parit :) Pistäkäähän sana kiertämään että saadaan rinkiin paljon osallistujia

EDIT2: Sain sellaista informaatiota että Tuija pitää nyt taukoa, joten siksi minä emännöin. Muutin myös tuon summan niin että 60e plus postikulut neljän kuukauden aikana koska sitä kommenteissa toivottiin. Osallistujia on jo ihan mukavasti mutta vielä mahtuu paljon lisää mukaan!